Samen voor meer en beter bos met bosplus!

Beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld. BOS+ werkt aan thema's die centraal staan in het debat over duurzaamheid en veerkracht van biosfeer en samenleving.

APIVisual brandingWebapplicatieWebshopWordpress

Bosbehoud, beter bos en meer bos!

BOS+ is een organisatie die zich inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld. Bossen en bomen zijn cruciaal voor dieren, planten en mensen. Bossen zuiveren onze lucht, stimuleren beweging en zijn de ideale plek om ons hectische leven even te vergeten.

 

Naar aanleiding van haar 50-jarig bestaan meet BOS+ zich een volledige nieuwe corporate identity en website aan. We bouwen een platform bomvol functionaliteiten en informatie: tips, handleidingen, activiteiten, educatief materiaal, evenementen, acties, projecten, wandelingen, fietstochten en wedstrijden, een groene plek op het wereldwijde web waar iedere donateur, bedrijf, leraar, partner, grondeigenaar of bosliefhebber alles over bossen en bomen kan opzoeken.

Opfrissing van de visuele identiteit

De baseline “meer dan bomen alleen” vormt enerzijds de basis voor een straight forward & no nonsense communicatiestijl en symboliseert anderzijds de gelaagde en diverse werking van BOS+ als organisatie.

 

Na bijna 50 jaar was het tijd voor een opfrissing van de visuele identiteit. Het logo is geïnspireerd op de geografische gebieden waar BOS+ actief is. Deze veranderende polygonen vorm vormt de basis voor de gehele huisstijl.

 

Het kleurenpallet is een stilistische interpretatie van alle kleuren in het bos doorheen de seizoenen van het jaar. Samen met de organisch opgebouwde typografie informeren, sensibiliseren en activeren we waar nodig.

Webplatform bomvol functionaliteiten en informatie

De ontwikkeling van de nieuwe BOS+ website heeft een interessant, leuk en uitdagend traject opgeleverd voor onze developers. We beschouwen deze case als een mooi voorbeeld hoe een standaard WordPress CMS door technische knowhow en custom development kan uitgebouwd worden tot een performant instrument dat beantwoordt aan specifieke wensen van een eindklant.

Ten strijde tegen ontbossing

Lokale en internationale projecten

BOS+ werkt in de strijd tegen ontbossing en voor een beter klimaat samen met lokale organisaties in Afrika, Latijns-Amerika en België. De projecten worden uitgebreid en visueel voorgesteld op de website. De bezoeker kan een project selecteren en desgewenst een gift overmaken.

 

De dynamische Google Maps kaart ondersteunt het tekenen van polygonen om specifieke projectgebieden te visualiseren. Polygonen figuren vormen de basis van de nieuwe corporate identity van BOS+. De beeldtaal wordt maximaal omarmd in de ontwikkeling van de website.

Bomen planten, bomen kopen, bomen schenken

Het Bosfonds van BOS+

BOS+ mobiliseert met het Bosfonds mensen, bedrijven, gemeente- en stadsbesturen voor het aanplanten van bossen: een eigen grond zelf bebossen of via financiële schenkingen middelen ter beschikking stellen aan Bos+ om bomen aan te planten.

 

Maar het kan ook anders. Schenk een boom als relatiegeschenk. Vier een belangrijke levensgebeurtenis met plant een bos voor het leven. Tackle met je bedrijf de klimaatcrisis met het aanplanten van een bedrijfsbos.

 

Lees de inspirerende verhalen en ga voor een geboortebos, verjaardagsbos of huwelijksaanzoekbos…

Vertoeven in het bos is gezond

Beleef het bos

Trek het bos in voor cultuur, voor je gezondheid of voor kwalitatieve vrije tijd. De BOS+ website herbergt een uitgebreide bibliotheek aan doe-ideeën en wandelingen in het bos. Word ambassadeur van je favoriete wandeling. Ga op pad en deel je foto’s van een verborgen groene parel.

 

Online community building voor lokaal bosplezier!

Koppelen met CIVI-CRM

Het WordPress CMS is zo gebouwd dat alle afdelingen binnen de organisatie heel gericht content kunnen beheren en aanpassen. In de backend van de website wordt er een koppeling gemaakt met CIVI-CRM. 

 

Fondsen, doelgroepen en nieuwsbrieven worden zorgvuldig gesegmenteerd. Evenementen, fondsen, projecten en online aankopen worden overzichtelijk beheerd. Donaties en giften worden op hun beurt terug doorgespeeld naar de frontend van de website.

Wetenschappelijk bosonderzoek praktisch vertalen

Digitaal e-zine Bosrevue

Op de gefilterde nieuwspagina blijft de bezoeker met mooi gestoffeerde artikels op de hoogte over de organisatie BOS+, activiteiten, campagnes en de verschillende lokale en internationale bosprojecten.

 

Kies je voor de Bosrevue artikels uit het digitale e-zine van Bos+ dan lees je recent wetenschappelijk bosonderzoek en hoe deze waardevolle kennis praktisch toegepast kan worden bij bosbeheertoepassingen op het terrein.

Gemotiveerd voor meer en beter bos!

Over de organisatie BOS+

Ontmoet de mensen achter de organisatie BOS+ via de teampagina. Ben jij een ontbrekende schakel in het team? Scroll eens door de beschikbare vacatures.

 

BOS+ werkt rond thema’s waarvan ze vinden dat ze een centrale positie moeten innemen in een breed maatschappelijk debat over duurzaamheid en veerkracht van onze biosfeer en samenleving. Je leest er alles over op de themapagina.

Zelf een actie opzetten

Petities en campagnes

BOS+ ondersteunt, participeert en adviseert mensen met een hart voor bos die zich willen inzetten voor bosbehoud.

 

Petities tegen het kappen van bossen of acties ten voordele voor het aanplanten van nieuw groen, op Bos+ kan men rekenen. BOS+ verzet zich met alle juridische middelen tegen grootschalige natuurvernietiging.

Publicaties en informatie

Het kenniscentrum van Bos+

BOS+ wil bewustzijn creëren rond bosbeheer en bosbehoud. In het kenniscentrum worden publicaties, downloads en informatie over bos, bomen en ook over meer dan bomen alleen gedeeld. Een mooi gefilterd overzicht aan nuttige content naar smaak van de lezer.

 

Wetenschappelijk bosonderzoek heeft het label Bosrevue. Voor wie nood heeft aan laagdrempelige informatie over de BOS+ thema’s kan deelnemen aan de Bospraatjes.

Gemerchandised het bos in

Online webshop Bos+

Zie je door het bos de bomen nog? De laatste feature die een plekje in de spotlight krijgt is de Boswinkel, de online webshop van BOS+. Je vindt er allerlei merchandising en spullen te koop. De opbrengsten worden goed besteed en gaan uiteraard naar de BOS+ projecten en campagnes.

Terug naar overzicht

Jouw project is onze challenge!

Is jouw website aan vervanging toe of heb je plannen voor een nieuwe website? Wil je kennis maken of ons uitdagen voor een brainstormsessie? Aarzel niet en neem contact op met het eFlavours team!

Contacteer ons