Geef energie aan jouw project via het Energy Community Platform

Een onuitputtelijke bron aan informatie als het over hernieuwbare energie en energie-efficiëntie gaat. Een informatiehub om jouw energie project een duwtje in de rug te geven.

Visual brandingWebapplicatieWordpress

Europees one-stop platform als het over energiegemeenschap gaat

Energiegemeenschappen zijn een bedrijfsmodel waarbij burgers eigenaar zijn van en democratisch zeggenschap uitoefenen over een onderneming die werkt aan projecten voor hernieuwbare energie of energie-efficiëntie.

 

In samenwerking met grafisch bureau WeMake sleutelen wij mee aan een door Europa gesubsidieerd one-stop platform uit waar bezoekers informatie vinden over en voor energieprojecten. Het Energy Community Platform bundelt bronnen, hulpmiddelen, een netwerk van experten, enquête-tools en een overzicht van Europese projecten, afkomstig uit Munster Technological University, REScoop.eu en the European federation of citizen energy cooperatives.

 

Van de ene naar de andere website surfen is voortaan verleden tijd, je vindt alle informatie voortaan op dit WordPress platform.

 

Wat kan het Energy Community platform betekenen voor jouw project?

Het Energy Community platform benadert een energieproject volgens vier fasen van levensvatbaarheid: inspiratie, voorbereiding, implementatie of operationeel. Content wordt gestructureerd volgens deze fasen. Op die manier wordt een weg vinden doorheen het platform een doelgerichte ontdekkingstocht.

 

Tools and resources bundelen informatie die de bezoeker helpen om zijn project in elk van de vier verschillende fasen verder uit te werken. Het expert network kan professionele en gefundeerde antwoorden geven op specifieke vragen. In de community energy map wordt een overzicht aan Europese initiatieven en projecten aangeboden die zulen inspireren.

Join the community

Inloggen op het Energy Community Platform

Bezoekers moeten lid worden van het platform om de rijke bibliotheek aan informatie te kunnen raadplegen. Content wordt in teaservorm aangeboden om zo het aantal leden te verhogen: hoe meer leden, hoe sterker het platform inhoudelijk groeit.

 

Vanuit een persoonlijk profiel kan de gebruiker alle content raadplegen, een project voorstellen en communiceren met de experten.

Maturiteit van een project bepalen met de survey tool

De survey tool peilt in welke ontwikkelingsfase een energieproject zich bevindt. Afhankelijk van de antwoorden op de 21 vragen worden zijn er vier mogelijkheden. Inspiratie voor een project, een project in ontwikkeling, implementatie van een project of een operationeel project. Logischerwijs is de survey tool intelligent om een genuanceerd antwoord te formuleren…

 

Een gebruiker kan z’n project beter inschatten en gestructureerd op zoek gaan naar de juiste informatie. Hij of zij ontvangt ook instructies op maat om doelgericht verder op te schieten met het realiseren van het energieproject.

Expert network

Vraag aan een expert. Word een expert.

De weg van een goed idee naar een succesvol en operatief project kan lang en uitdagend zijn. Het Energy Community Platform stelt aan leden een netwerk van experten ter beschikking. Zij kunnen vragen beantwoorden en met leden meedenken. Ze geven instructies en zorgen zo voor wat wind in de zeilen…

 

Wie graag een steentje wil bijdragen tot de gemeenschap kan zich ook altijd zelf kandidaat stellen om een expert te worden. Deel je ervaring en kennis en versnel mee de transitie naar hernieuwbare energie.

One stop informatie hub

Verzameling van bronnen en tools

Alle bronnen, artikels, naslagwerken en tools worden gelabeld aangeboden aan de bezoeker: een hoofdcategorie volgens één van de vier ontwikkelingsfase, een subcategorie zoals bijvoorbeeld financial, technical of political en een geografische parameter.

 

Bij deze platformen als deze is het structureren van content prioritair om een goed onderhoud te verzekeren en een aangename user experience te garanderen.

Terug naar overzicht

Jouw project is onze challenge!

Is jouw website aan vervanging toe of heb je plannen voor een nieuwe website? Wil je kennis maken of ons uitdagen voor een brainstormsessie? Aarzel niet en neem contact op met het eFlavours team!

Contacteer ons