Bereken jouw ecologische voetafdruk met Treecological

Treecological van Bos+ berekent de CO2-uitstoot van jouw vliegtuigreis, autotraject, bus- of treinrit. Ook je persoonlijke voetafdruk of je huishoudelijke emissies kan je berekenen met het unieke Treecological-algoritme.

WebapplicatieWordpress

De beste CO2-molecule is die CO2-molecule die we niet uitstoten.

De bevolkingstoename en groeiende consumptie van goederen en energie doen wereldwijd onze CO2-uitstoot zodanig stijgen dat ons klimaat er door verandert. Bewust worden is de eerste stap, handelen stap twee! En met dat handelen wil Bos+ met Treecological een handje helpen… Ontdek dit maatschappelijk relevante project dat we samen met onze grafische collega’s van WeMake bouwen.

Hoe werkt Treecological

Met de calculator van Treecological kan je heel eenvoudig jouw CO2-uitstoot berekenen en compenseren. Het is onze challenge om de compensatieflow op een intuïtieve manier te brengen en een laagdrempelig platform te bouwen. Optimale user experience in functie van bossen!

Calculator met intelligente algoritmes

Wat wil je compenseren

De calculator moet weten wat je wil compenseren. Een auto- of busrit van Brussel naar Gent. Een vliegtuigreis van Frankfurt naar Vancouver. Een treinrit met de Thallys naar Parijs. Of wil je je huishoudelijke emissie berekenen?

Voor elk soort verplaatsing vraagt de calculator specifieke informatie om een zo juiste mogelijke berekening te maken.

13.732 kg CO2

Jouw verbruik en CO2-uitstoot berekenen

Jouw verbruik en CO2-uitstoot wordt uitgedrukt uit in kilogram. Bos+ heeft actieve projecten waar bomen aangeplant worden in Peru en Ecuador. Voor elk project wordt enerzijds weergegeven hoe groot jouw gift moet zijn om je kilo’s CO2 te compenseren over een looptijd voor 20 jaar en anderzijds hoeveel hectare bos jij de wereld verschuldigd bent voor dat snoepreisje.

Betaalterminal

Online betalen

Als laatste stap faciliteert de website een online betaalterminal voor het verzamelen van de giften. Je ontvangt een gepersonaliseerd certificaat in PDF-formaat dat je kan inkaderen en boven je bed hangen.

Terug naar overzicht

Jouw project is onze challenge!

Is jouw website aan vervanging toe of heb je plannen voor een nieuwe website? Wil je kennis maken of ons uitdagen voor een brainstormsessie? Aarzel niet en neem contact op met het eFlavours team!

Contacteer ons